De vi savner…

Denne siden er dedikert til våre kjære kjæledyr og venner som dessverre har forlatt oss til fordel for grønnere enger:

Lissie
Idas første hamster. Vi fikk henne sommeren 2012. Hun var en shorthaired black and white banded syrisk hamster. I butikkene kalles de ofte for panda.

Bilde kommer

Da vi kjøpte henne var hun så sint at esken hun var i bokstavelig talt hoppet bortover disken! Selgeren hadde aldri sett maken før. Jeg prøvde å overtale Ida i å velge en annen hamster, men hun nektet. På vei hjem var Lissie fortsatt eitrande sint. Hun begynte å gnage hull på esken. Jeg prøvde å ikke kjøre for fort, men så for meg en sint hamster på rømmen i bilen.. Ikke noen hyggelig tanke.

På vei inn i huset var hun nesten ute av esken og freste som bare det! Heldigvis hadde vi kjøpt bur og gjort denne klar kvelden før. Det var med nød og neppe vi klarte å dytte henne inn i sitt nye hjem. Da var det bare filler igjen av esken..

Men vel i sitt nye hjem, virket hun ganske fornøyd og skiftet karakter fra fresende tiger til nusselig hamster. Hun og Ida ble hjertevenner og Lissie satt alltid i sitt favoritthjørne og så etter henne når hun gikk ut av rommet.

November 2012. Ida overnattet hos en venn, og jeg bestemte meg for å la Lissie litt i fred den kvelden. Men da jeg ikke så henne neste dag ble jeg misstenksom for hun var en veldig sosial jente. Jeg fant henne sovende i sovehuset sitt. Hun var helt stiv og hadde en bloddråpe på nesen. Antagelig har hun fått slag mens hun sov. Hun så fredfull ut og jeg liker å tro at hun døde mens hun sov.

RIP kjære Lissie, du er dypt savnet!

Bamse

20130721-133140.jpgBamse var vår andre hamster. Hun kom til oss den 3. desember 2012. Bamse var langhåret golden agouti. Hun og Ida ble venner nesten med det samme. Allerede samme kveld koste de som om de alltid hadde kjent hverandre. Men Bamse kom med en overraskelse: den 18. desember 2012 fikk hun nemlig syv nydelige små. Det var ikke planlagt fra vår side. Hun var drektig da hun kom til oss. Bamse viste seg å være en veldig flink mamma, som til og med syntes det var greit at vi håndterte babyene helt fra starten av.

Bamse foretrakk absolutt Ida. Vi andre kunne godt holde henne, men det var bare Idas hånd hun gikk frivillig opp i når hun var inne i buret. Hun var en rolig, forstandig dame som visste hva hun ville. Men gikk selvsagt ikke av veien for å tigge om hun trodde hun hadde en god sjanse for å få litt godt 🙂

Hun elsket å rulle i ballen sin. Holdt vi den frem forran døren hennes gikk hun mer enn villig inn! Bamse hadde en lang historikk innen rømming. Den siste var nok årsaken til at kroppen hennes ga opp så alt for tidlig. Hun hadde klart å rømme helt ned i kjelleren, men klarte antagelig ikke å finne veien opp igjen. Flere dager uten mat og vann gjorde at hun var lett som en fjær da jeg fant henne. Hun virket imidlertid fin igjen noen dager etterpå. Spiste og drakk godt. Virket sprek og fin. Klatret til og med opp ned i taket i buret. Men så plutselig klarte ikke kroppen mer. Hun døde i hånden til Ida.

Bamse og ungene hennes var den egentlige årsaken til at denne bloggen ble startet. Derav navnet på bloggen.

RIP kjære Bamse, vi savner deg så!

Ella

20130721-133244.jpgElla var en av Bamses døtre. Født 18. desember 2012. Ella var korthåret golden agouti og har seks søsken som alle har fant nye gode hjem.

Hun og Bamse kunne helst ikke møtes. Etter litt snusing endte det fort med en slosskamp. Og med tanke på hvor skarpe tenner de har så var ikke det noen hyggelig tanke. Dette er ikke uvanlig. Syriske hamstere er ekstremt territorielle! De må alltid holdes adskilt når de når moden alder!

Ella var nysgjerrig, tålmodig, rolig og satt gjerne i hånden for en kos eller to. Ella ble ikke sur om hun ble vekket på dagtid og syntes det var helt greit å bli løftet opp og kost med. Hun likte alle, så lenge de ikke herjet med henne. Ella likte å rulle i ball, men ikke så mye som Bamse. Hun elsket å klatre opp ned og sa selvsagt heller ikke nei til en godbit i ny og ne 🙂

Ella ble ikke lenge etter at Bamse døde syk. Hun satt og skalv når vi holdt henne. Pga dette med Bamse var jeg dessverre ikke oppmerksom nok og tok henne til veterinæren for sent. Det viste seg at hun hadde både fortetninger i urinveien og den ene lungen. Vi fikk medisin. Den virket på urinveisbetennelsen, men ikke på lungen dessverre. Jeg fant henne en morgen. Da lå hun mellom matskålen og vannet. Jeg håper virkelig at hun fikk en bedre slutt en stakkars Bamse. Det smerter meg at hun døde alene. Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv for å ikke ta henne til veterinærer tidligere.

RIP kjære Ella, du er dypt savnet!

10 tanker om “De vi savner…

 1. Hei! Jeg trenger litt hjelp😊jeg har et dverghamster som er veldig glad i å løpe. Hun er veldig tamil hun er snart 1 år, men hun elsker å være inni genseren min, men då hun er inni genseren min pleier hun å gnage på huden og viss hun er i handa mi pleier hun å gnage på den…🤔 vet du va jeg kan gjøre???❤️

  • Hei Emma!
   Med gnage vil jeg tro st hun ikke biter, bare «smaker» på deg?

   Husk at hun har mye bedre luktesans enn deg. Mulig hun lukter mat på hendene dine og prøvesmaker for å se om det smaker godt?

   Det kan være et tips å vaske hendene godt før du håndterer henne. Mulig hun da vil finne hendene mindre interessante?

   Kroppen fin smaker kanskje salt. Det kan jo være en grunn til at hun prøvesmaker deg? Prøv å dusje en gang og se om det hjelper. Når vi svetter utsondrer vi jo salt fra kroppen. Om du har vasket dette bort kan det vøre at du blir mindre spennende å smake på?

   Dette er bare noen forslag, men kan være verdt å prøve.

   Hilsen HamsterMamma 😊

 2. Hei. Mitt lille hamster eg slapp altså veldig roleg enn det den egentlig er. Jeg har prøvd mange senger som den kan såvne i men hun går et helt annen plass og sover. Og når jeg tar hun opp og skal kose eg hun kald på bena og ørene eg kalde og når hun slikker meg er det kaldt. Vet du va som e i veien med henne??😰❤️

 3. Hei har et hamster som dessverre døde for noen få dager siden og vi skal begrave hun og jeg vel veldig gjerne ha er gravstein har noen tips til gravstein og eventuelt en kiste

  • Hei Sofie!
   Beklager sent svar.

   Så trist at hamsteren din døde.😭
   Vi brukte bare en vanlig skoeske eller liten pappeske til våre små.

   Gravstenen kjøpte vi i en dyrebutikk. Har sett det finnes noen forskjellige varianter. Men de er ganske dyre.
   Personlig synes jeg det kan være vel så hyggelig å finne en pen sten og dekorere denne. Man kan bruke vannfast oljemaling og så lakkere over. Da vil malingen tåle all slags vær. Samtidig som det er en personlig hilsen til en god liten venn.
   Hilsen HamsterMamma🤗

  • Hei Jesper, det anbefales ikke at hamstere bor sammen da de er svært teritorielle. Men jeg har hørt at Roborovski dverghamster kan gå sammen med en søster/bror den er oppvokst med. Men selv det kan være risikabelt.
   Men da må du være sikker på at du får riktig type dverghamster: http://norskhamsterklubb.no/artene/

   For å være på den sikre siden ville jeg spurt en av oppdretterne. Du finner dem på Norsk hamsterklubb sin nettside (se lenken over). Hanna Hegge vet jeg har oppdrett av både Syrisk og dverghamster så jeg ville spurt henne.

   Hilsen HamsterMamma😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s