Arvins kjæledyr

Arvin har mast og mast om å få kjæledyr han kan ha på rommet sitt, men jeg har holdt igjen da jeg syntes han var for liten.

Nå har vi jo fått Benny og han får ofte sove på rommet hans. Det er jo fryktelig koselig, men også et problem om Arvin skal ha kjæledyr på rommet sitt. Benny vil glatt myrde enhver pesldott i hans vei og vi ble derfor enige om at en hamster eller rotte ikke var helt lurt. Arvin vil nemlig at Benny skal fortsette å sove hos ham.

Så hva slags dyr kan man da ha på et rom med et farlig rovdyr? Svaret ble…

Akvarium! 

Hva! Kjedelig!? Nei faktisk ikke. Fisker er også dyr med personligheter og er ganske så artige å sitte å følge ned på. Og så kan man ha flere på en gang! 

Arvin har spart lenge og vel og endelig kjøpte vi et akvarium. Valget falt på et akvarium på 110 liter. Jeg hadde akvarium som liten, men den var bare 50 liter. Det rare er et jo mindre akvarium jo mer jobb. Det er merkelig nok lettere å holde gode vannverdier om karet er minst 100 liter.

Slik ble karet til slutt:  

 

Her er akavriet fortsatt tom for fisk for det tar tid før vannkvaliteten blir klar for fisker å leve i.

Arvin bestemte selv hvordan det skulle se ut, men jeg hjalp ham selvsagt.  Han kjøpte huset, hulen og trestubben for egne penger. Vi synes det ble veldig fint. 

De første fiskene vi hadde i var to Ancistruser. De er sugemaller og henger seg fast på blader, glassvegger og annet for å gnage i seg alger. Vi hadde håpet å få en gutt og en jente, men det ser ut til at det er to gutter. Her er en av dem:  

 

De har fått navnene Gustav og Filip og elsker agurk. (Du kan se film hvor de spiser agurk på min instagramkonto)

 

Vi ser forskjell på dem ved at Gustav er lysere enn Filip 

Visste du at Ancistruser ikke har fiskeskjell men lærhud? De kan bli ca 15 cm lange. Gustav og Filip kommer altså til å vokse en god del.

Gustav og Filip fikk ha alle de 110 literne for seg selv i en uke før de neste beboerne flyttet inn.

Mer om dem i et annet innlegg.

Å ha akvarium er veldig hyggelig. Selv on Arvin er litt liten til å styre med vannkvalitet så passer han nøye på at de får nok – men ikke for mye – mat hver kveld. Han har også sagt at det er veldig hyggelig å ha akvariet på rommet for da er det hele tiden noe som beveger seg og holder ham med selskap.
Hilsen fra oss alle her 😊🐹🐭🐭🐶🐠

En tanke om “Arvins kjæledyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s