Vi flytter!

Altså bloggen blir slik den er, men vi menneskene flytter og da følger selvsagt dyrene med.

Å flytte er i grunnen ganske stressende og krever en del logistikk. Samtidig er det viktig at dyrene ikke blir for stresset også. 

De første til å flytte er chillajentene våre Pepsi og Luna. Ta det med ro, de er ikke overlatt til seg selv. Vi flytter i en generasjonsbolig og Mommo passer godt på dem. Hun synes de er så søte og gjør rent hos dem hver dag. De er i trygge hender. Snop og litt kos får de også vet jeg.

Å flytte et så stort bur er ikke bare bare. Heldigvis har jeg stasjonsvogn ellers hadde det ikke gått. Fikk så vidt skvist inn burgitteret, bunnen og to fulle sekker med mat. Og det med begge setene bak felt ned. Jentene reiste med meg foran i bilen.  

Pepsi og Luna venter utålmodige i reisekassen sin. De likte seg ikke! Bare se som de roter! Men vi hadde jo ikke noe valg..

Dere kjenner kanskje igjen kassen? Det er en av kassene jeg brukte til Bamsebarna (hamsterbabyene). De hadde godt med luft for lokket har stort åpent gitter. Men de romsterte voldsomt der til å begynne med. Veltet både mat og vann før de til slutt roet seg. 

Jeg festet kassen godt fast med setebeltet. Endelig roet de seg. Det hjalp nok også å høre på rolig musikk i bilen. Det passer forresten bra at det er jentekassen de reiser i. 

 Den direkte solen bekymret meg. Heldigvis ble det overskyet etterhvert. Ørene til Luna gikk fra pudderrosa til sterk rosa – før de heldigvis ble pudderrosa igjen. Pepsi passet på å slumre i skyggen av søsteren så hennes ører holdt seg i en bedre farge enn Lunas.

Vel fremme i nytt hus. Dette er et midlertidig rom. De skal senere flytte ned til Mormor. Hennes hund Balder bryr seg ikke noe særlig om dem. Han er over 12 år gammel og har vel egentlig nok med seg selv. Benny angriper dem derimot om han kan. Det vil derfor være tryggere for dem hos henne. Dessuten er det ikke plass til dem på Idas nye rom. 
Jentene fant seg fort til rette i nye omgivelser. Men Mommo mente det nok var litt for stille der for dem. De er tross alt vant til lydene fra Ida og hennes venner. Hun har derfor satt inn en redio til dem. 

Dett var dett for denne gang. Ezio flytter etter sammen med resten av oss senere neste måned. Helst ikke i samme bil som Benny! 

Ellers tusen takk til alle som leser bloggen. Still gjerne spørsmål. Jeg svarer så fort jeg kan! 

Hilsen HamsterMamma🐹🐭🐭🐶

6 tanker om “Vi flytter!

 1. Lykke til med flyttingen! Ikke bare bare å flytte med både to- og firbente. Håper alt er bra med både dere, alle dyra og Ezio!

  Skikkelig smart idé med teppe i buret hans på siste innlegget her. Fungerer det fortsatt eller har dere gått tilbake til strø?

  • Hei Marie! Håper alt går bra m deg og dine også! Ja, alt går bra med både to- og firbente. Personlig er jeg ganske stressa for jeg forsøker å få huset visningsklart (les: halvtomt!). Men dyrene tror jeg tar d hele m stoisk ro.. Teppe til Ezio fungerer finfint. Har ikke gått tilbake til strø. Selvsagt makulerer han teppet om han ikke får nok redemateriale, men teppet klarer seg fint i vask likevel. Har tre tepper jeg roterer med. Har spart masse penger på dette og er superfornøyd. Ezio lager seg sin egen lille hule under teppet og ser ut til å trives med den nye løsningen. Klem fra Patricia/HamsterMamma 🐹🐭🐭🐶

 2. Hei! Jeg har to hamstere. Den ene er en helt vanlig dverghamster som er brun og hvit med svart stripe på ryggen. Den andre er grå og hvit og er en hissig rase jeg ikke kjenner til med en rar form. Vi har hatt den snart et halvt år og vi kan ikke være nær den uten at den biter oss til blods. Vi må ha på hansker når vi skal ta han ut for å rense buret osv. Vi har gjort alt riktig fra starten av, men ingenting hjelper.

  Men det har seg slik at vi har hatt mye å gjøre med flytting osv så han har fått litt mugg i buret. Vi skiftet det med en gang vi så det, men nå oppfører han seg rart. Han er slapp og bustete på hodet og smale øyer. Håret på hodet er også veldig fett. Han har masse vaskesand han har brukt, men det hjelper ikke. Har du noen tips? Tror du han er syk?

  Med vennlig hilsen
  Cecilie

  • Hei! Beklager sent svar.

   Uff stakkars liten. Når den biter slik er det jo fordi den er redd. Dere gjør sikkert alt dere kan. Noen vil bare ikke bli håndtert.

   Når d gjelder mugget i buret er d godt mulig at han har slikket eller spist på det. Det er også mulig han har fått det i seg via luftveiene. D er i så fall veldig viktig at dere tar ham til dyrlegen m en gang! Han høres ikke ut som om han har d noe bra og er da avhengig av at du tar ham til dyrlegen. Han høres litt ut som Elka var da hun ble syk. Smale øyne, tafatt og litt skitten.

   De vil muligens skrive ut antibiotika til ham. Få dem til å vise hvordan di gir ham medisinen. Om han ikke liker menneskehender må du nok bruke hansker når du gir ham den.

   Håper du tar ham til legen og fortell gjerne hvordan d går videre! Masse lykke til. Klem fra HamsterMamma🐹🐭🐭🐶

  • Så fin blogg du har! Og så fine dyr. Kondolerer så mye med hamsteren. Hun lignet en del på vår Lissie.

   Takk for at du titter innom bliggen vår! Hilsen HamsterMamma/Patricia 🐹🐭🐭🐶

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s