Ezio får nytt bur!

I forrige uke fant vi nok en gang et tomt bur uten hamster! Heldigvis hadde Ida sovet med døren lukket så Ezio måtte befinne seg et eller annet sted på soverommet.

IMG_9733.JPGVakre Ezio gutten!

Etter litt leting fant vi pussig nok et lite matlager bak en av gardinene. Den besto av hamstermat og chinchillapellets.. Men ingen Ezio i sikte. Kunne han kanskje ha lagt seg i nærheten av der vi lagrer maten til Pepsi og Luna? Så jeg tok til å grave og dra ut alt av ting og tang – og ganske riktig der var Ezio!

Det viste seg at Ezio hadde klart å rømme ved at rørsystemet hadde glidd fra hverandre! Og da er det jo fritt frem for en liten hamsterkropp!

I alle fall! Jeg er møkka lei bur med dører som åpnes av små hamstertenner og rør som sprekker eller har glidd opp. Så jeg har byttet ut de to gamle burene til noe helt annet!

IMG_0211-0.JPG
Ezio har byttet bolig og bor nå i en stor Ikea Samla kasse på 130 liter (koster kr. 125,- for selve kassen og kr. 40,- for lokket). Slik ser det ut foreløpig.

IMG_0214.JPGHan har fortsatt masse rør som han elsker, men alt er plassert på et plan. Han har også fått en hylle hvor maten står. Dermed utnytter vi arealet litt bedre. Hyllen finner du på Ikeas kjøkkenavdeling og koster kr. 49,-.

Det første han gjorde var å gå rett i løpehjulet. Jeg har også sett at han liker å sove i kroken bak hjulet.

IMG_0212.JPGIom at veggene er forholdsvis gjennomsiktige så kan vi faktisk se på ham når han sover, noe som er utrolig koselig!

6 tanker om “Ezio får nytt bur!

  1. Hei! Så fint og for en nydelig hamster. Finner mye hamster inspirasjon fra din blogg. Igår kjøpte vi et IKEA»bur» til vår hamster. Dessverre kuttet jeg åpningen litt for stor så jeg må mest sannsynlig kjøpe et nytt lokk, men det er jo ikke så farlig. Hva slags vannautomat bruker du i buret? Jeg vet ikke helt hvordan jag skal montere min, på innsiden eller utsiden. Vi har en vanlig vannautomat.
    Mvh Pauline!

    • Hei Pauline! Så hyggelig at du liker bloggen! Jeg har kjøpt vannautomat m sugekopper. Ikke alle dyrebutikker selger den. Min kjøpte jeg på Alna 😕Zoo. De har nettbutikk, men jeg kan ikke se at de selger den der 😕 Drikkeflasken er av merket Mini duna eller Ferplast og kan brukes både til gitterbur og tank. Det følger sugekopper til. Prøv denne linken, her så jeg at de selger den til 80,-: http://www.zoopermarked.no/merker/ferplast/ Du må bla deg litt nedover siden før du finner den. OBS pass på hvor du setter flasken for hamsterne klatrer opp på den og så videre opp og ut! Plasser den derfor på langsiden og ikke på kassens kortside 😉 Håper dette var til hjelp. Mvh Patricia

  2. Hei, jeg vurderer veldig sterkt å skaffe meg et hamster! Men jeg lurer veldig på når på kvelden det er mest vanlig at hamsteret står opp, får du tid til å være sammen med det? Også lurer jeg litt på hva jeg skal velge av dverghamster og syrisk hamster? 🙂

    • Hei tilbake! Så moro at du tenker på hamster. De er noen herlige skapninger😊 vi har bare hatt syrisk hamster, så jeg kan egentlig ikke anbefale noe annet. Det er litt forskjellig når hamstere våkner om kvelden. Noen er A-hamstere andre er B-hamstere 😉Men dette kan du trene opp. Hamstere liker rutiner så om du på samme tid hver kveld, når d passer for deg, begynner å romstere rundt i rommet og samtidig snakker med den vil den etter hvert sitte klar så snart den hører deg. Husk også at hamstere er som menn. Veien til hjertet går gjennom magen. Lokk med godbiter med fersk frukt og grønt. Ostebit. Hardkokt egg. Ja selv fersk rå kjøttdeig (storfe) elsker de. Våre hamstere har ikke vært vanskelige å trene opp. Ella hadde heller ikke noe i mot å bli vekket på dagtid for en kos. Om du er tålmodig vil du få masse tid på kvelden til hamsteren. Lykke til med en ny venn! 🐹☺️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s