Oslo Pet Show!

I dag var jeg, barna og mannen på Oslo Pet Show! Det er så vidt jeg vet første gang vi har et slikt show i Norge, og jeg må si at det er et flott initiativ. Det er en flott mulighet til å se på, kose med samt få masse nyttig informasjon om de mest vanlige kjæledyrene i Norge. Det er også en fin måte å kjøpe varer til en god pris.

De første vi støtte på var faktisk kjente fjes fra chinchilla miljøet. Og jeg må innrømme at jeg syntes det var veldig hyggelig at de faktisk kjente meg og ungene igjen! På standen til Chinchilla Norge møtte vi blant annet Kim-Jørand fra Amalies chinchilla. På standen til NFFSCN (nordisk forening for selskapschinchilla Norge) møtte vi igjen Kjersti fra Capella chinchilla. Det var hun som solgte oss Pepsi og Luna. Her fikk Ida lov til å holde en liten chinchilla baby på bare en måned:

IMG_0135.JPGSe så søt og liten!

Dessverre kunne ikke Norsk hamsterforening komme som planlagt, så der var ingen hamstere representert denne gangen. Men vi fikk hilse på noen herlige rotter. Samtlige var rundt 6-7 måneder gamle. Ifølge de på standen er de veldig fine kjæledyr for barn, da de tåler å håndteres av barnehender. De kan jo også bli ganske store, så det gjør det nok lettere for barn å holde enn små hamstere :

IMG_0132.JPG Man må jo bare bli forelsket i denne lille fyren! Noen synes halene deres er ekle, men de plaget hverken meg eller barna. Vi så bare de herlige små personlighetene deres.

Så var det kaninhopp. Barna fikk også prøve selv:

IMG_0125.JPGDenne lille tassen var så spretten at den ikke rev et eneste hinder.

IMG_0144.JPGArvin fikk lov til å lede denne søte tassen over noen av hindrene.

IMG_0147.JPGDet var også kaninutstilling. Her holder en av dommerne på å bedømme en 5 kg tung Angora kanin. Flott ikke sant?

Det var mange forskjellige dyr som ble vist frem. Disse var bare et par av dem:

IMG_0150-0.JPGFugler. Denne karen skrek så høyt at Arvin nok ble kurert for drømmen om egen papegøye, hehe.

IMG_0152.JPGAlpakkaer. Kanskje ikke det vanligste kjæledyret i Norge.

IMG_0174.JPGDet var også western oppvisning. Dessverre virket ikke lydanlegget, så vi fikk ikke med oss så mye av det han sa. Men det var artig å se hvordan cowboyhestene er dressert til å jobbe som en forlengelse av rytteren.

Det var også hundeoppvisning som ble avsluttet med en glad gjeng fra Solplassen som er aldershjem, feriekoloni og krisesenter for hunder som av ulike grunner trenger hjelp. Leter du etter en hund kan det å adoptere en hund være et godt alternativ!

IMG_0176-1.JPGDen grå hunden heter Thor. Det ble fortalt at han ble funnet helt nedgravd i sand. En dame fikk misstanke og fikk han gravd opp og bragt til veterinær. Der lå han visst i respirator i flere dager. Nå nyter han late dager livet ut på Solplassen! Jeg kan ikke fatte hvordan noen kan tenke på å gjøre noe så grusomt mot et forsvarsløst vesen! Jammen bra at damen fulgte magefølelsen og fikk gravd ham opp!

Vi avsluttet besøkte på Pet Show med hesteoppvisning (Shetlandsponnier). De var utrolig flinke!:

IMG_0199.JPG
Så hva syntes vi om Oslo Pet Show? Vel som alt annet i dette landet er ingenting billig. Bare det å parkere bilen kostet den nette sum av kr. 100,-. Men pengesluket stoppet ikke der. I inngangspenger måtte voksne ut med ytterligere 200,- og 50,- for barn i alderen 7-15 (barn under 6 var gratis).

Nå var vi utrolig nok så heldige at en dame plutselig puttet fire gratisbiletter i hånden på meg. Dermed slapp vi unna med bare parkeringsavgiften! Å kun betale for parkering gjorde at vi nøt Oslo Pet Show til fulle uten at pengepungen gråt alt for høyt. Det forventes jo at man også handler en del på standene på messen, noe vi også gjorde, og da blir dette fort latterlig dyrt. Men på den annen side er ingenting billig i dette landet. Det koster sikkert mye å leie Telenor Arena. Noe må jo arrangørene også få tilbake for strevet og i form av lønninger vil jeg tro.

Men om jeg kan komme med et forslag til forbedring så bør de absolutt ha bedre tilgang til mat neste gang. Mangel på salg av god næringsrik mat til en fornuftig pris gjorde at vi ikke kunne være der så lenge vi egentlig ville. Ungene ble sultne og da holder det ikke med en muffins eller en kvikklunsj til latterlige 30,-!

Men alt i alt er vi veldig fornøyde og håper på en oppfølger neste år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s