Vaskedag!

Da jeg gjorde rent hos Luna og Pepsi så jeg at de har hatt et uhell eller to i sveveskyen sin. De pleier å sove der begge to. I det siste har jeg også sett at Luna liker å sove i tunellen. Om hun har tisset der er jeg usikker på, da tunellen er laget av mørkeblå fleece.

Jeg bestemte meg for å vaske dem begge to, sammen med fleecepleddet brukt i bunnen av buret. Denne har også noen flekker her og der. Men ikke mye egentlig, med tanke på at de er flinke til å bruke doen. Men er denne full og skitten går de andre steder. Jeg vurderer derfor å sette inn en tissekasse til, eller bytte ut eksisterende med en større.

Uansett. Vaskedag. Litt spennende må jeg innrømme.. Vil tisseflekkene gå bort? Vil det fortsatt stinke urin, og vil fleecen holde seg som ny?

20130724-004446.jpgFleeceteppet, tunellen og skyen klar for rens! Beklager, glemte å ta bilde av hvor skitne de så ut, men på de lyse fleecene kunne man se tydelige lysegule flekker av urin. Æsj!

Husk at man ikke skal vaske fleeceen som brukes hos chillaene med tøymykner! Dette fordi den vil gjøre fleecen vann- ( og dermed også urin-) avstøtende. Og det ønsker vi jo ikke i dette tilfellet. Hele poenget er at urinen skal trekke inn i stoffet slik at pelsen til chillaene ikke blir grisete og våt!

Bruk vanlig vaskemiddel, slik du pleier. Men istedenfor tøymykner bruker du eddik! Eddik er et vidundermiddel som med hell kan brukes til mye innen rengjøring. Bare Google det, så forstår du hva jeg mener.

I dette tilfellet virker eddiken desinfiserende og forfriskende. Hell en spiseskje med eddik i skuffen hvor du vanligvis heller tøymykneren. Vask på 40 grader (fleecen tåler helst ikke mer enn det).

20130724-004755.jpgVanlig husholdningseddik holder lenge. Men de hadde ikke i butikken denne dagen, så da ble det hvithvinseddik i steden for. Jeg antar det går for det samme..

Spent tar jeg ut fleecen etter endt vask. De ser rene og pene ut. Ingen ekle gule flekker. Jeg stikker nesen borti og stålsetter meg for eddiklukten. Men til min store glede lukter det rent og helt fantastisk! Faktisk så friskt at jeg vurderer og droppe tøymykner helt og heller bruke eddik til min vanlige klesvask også!

Og fleecen? Hvordan har den holdt seg? Skyen er blitt litt nuppete kanskje, men jeg tror ikke det gjør så mye med tanke på komfort. I USA er man nøye med å fjerne nupper da de mener at chillaene spiser dette og kan bli syke. Jeg har ikke fått inntrykk at det norske chillamiljøet er like nøye på dette. Men bevares jeg kan da fjerne eventuelle nupper når de har tørket.

20130724-005603.jpgRent og fortsatt pent. Alt har beholdt formen helt fint!

De henger nå til tørk. Det betyr at Luna og Pepsi får en natt uten sveveskyen og tunellen sin. Men det overlever de nok helt fint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s